El BEI es desentén del Castor perquè “ja no participa en el seu finançament”

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) no prendrà cap mesura respecte al projecte d’emmagatzematge de gas Castor. Fonts de la institució admeten a l’ACN que com que ja no participa en el finançament del projecte, el BEI “no pot fer cap reclamació ni prendre cap mesura en relació a aquest”. Preguntat per quina valoració fan de la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la la indemnització a l’exconcessionària, les mateixes fonts eviten comentar-ho argumentant que “el Banc no fa valoracions de les decisions dels Estats Membres, ni tampoc de les decisions i sentències dels seus tribunals”. Sobre si han parlat amb la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia, des del BEI mantenen que el seu Departament de Reclamacions hi està “en contacte” com a conseqüència d’una reclamació sobre el Castor enviada per l’associació. La reclamació, diuen, “encara està sent valorada”.

El finançament atorgat pel BEI per fer possible el projecte va consistir en una garantia de 200 milions d’euros sota la facilitat “Project Bond Credit Enhancement” així com 300 milions d’euros en bons sènior. Des de l’Observatori del Deute en la Globalització es va denunciar en diverses ocasions que la participació financera del BEI tenia un impacte directe a l’hora de determinar les decisions que es van prendre i que, un cop més, “les necessitats de la ciutadania” van quedar rellevades a “les necessitats dels inversors”.

Precisament sobre el BEI, l’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun, ha lamentat aquest dijous en una entrevista amb l’ACN el paper “totalment condemnable” de la institució. “El BEI el que va fer va ser posar els diners, no va sortir bé, va cobrar tots els diners que havia invertit i no va assumir cap conseqüència”, ha dit.

Per |2018-01-15T09:43:54+00:0012, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada