Comença la Marató de Donants de Sang per remuntar les reserves després de les festes de Nadal

La Marató de Donants de Sang de Catalunya ha començat aquest divendres amb l’objectiu de remuntar les reserves de sang després de les festes nadalenques, quan les donacions han caigut un 25%. En aquests moments, hi ha sang per a les necessitats dels malalts dels propers cinc dies, mentre que el nivell òptim és de deu dies. “Nosaltres diem que a l’hivern tenim tres ‘enemics’: el fred, les vacances i la grip, perquè no es pot donar sang fins després de quinze dies de curar-se de la malaltia. Per això les reserves baixen”, ha assenyalat el director assistencial del Banc de Sang i Teixits, Enric Contreras. La Marató, que se celebra aquest divendres i dissabte al CCCB i s’allargarà fins el proper divendres, 19 de gener, als hospitals, vol aconseguir 8.000 donacions per remuntar les reserves, si bé els seus promotors animen a superar-les, com l’any passat, quan se’n van assolir 11.662. Per primera vegada els donants rebran un missatge al mòbil que els informarà quan la seva sang surti del Banc cap a un hospital per ser utilitzada. Es tracta d’una iniciativa pionera a l’estat que el Banc de Sang incorporarà a partir d’ara.

Per |2018-01-15T17:25:11+00:0012, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada