Forn, Sànchez i Cuixart tornen al Suprem per declarar sobre el fons de la causa

Nova oportunitat per abandonar la presó per a Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A petició de les seves defenses, el magistrat Pablo Llarena els ha citat aquest dijous 11 de gener a les 9.30h del matí per declarar sobre el fons de la causa oberta al Suprem per rebel·lió, sedició i malversació. A diferència de la vista de la setmana passada d’Oriol Junqueras, tots tres declaren davant del jutge instructor i no davant la sala d’apel·lacions per resoldre un recurs. Previsiblement, les defenses de tots tres demanaran el seu alliberament. Aquest tràmit es pot fer durant la vista però també l’endemà. Llarena ja va tombar la sortida de la presó de tots ells el passat 4 de desembre, quan va deixar en llibertat la resta de consellers empresonats sota fiança de 100.000 euros. En canvi, en el seu cas considerava que existia risc de reiteració delictiva i que, si sortien, es podien “reproduir actes amb greus, immediates i irreparables conseqüències per a la comunitat”. Un dels elements que valorarà la fiscalia és si acaten clarament la Constitució i renuncien explícitament a la via unilateral. Forn està a la presó des del 2 de novembre i els ‘Jordis’ des del 16 d’octubre.

El magistrat Pablo Llarena escoltarà els arguments del conseller destituït d’Interior, Joaquim Forn, de l’exlíder d’ANC i número 2 de la llista de Puigdemont, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En base a l’article 400 de la Llei d’enjudiciament criminal, les seves defenses han demanat que els investigats declarin sobre el fons de la qüestió ja que poden fer-ho tantes vegades com vulguin.

La cita és el proper dijous a partir de les 9.30h al Tribunal Suprem i els faran costat una delegació del PDeCAT i també d’ERC. Per part del PDeCAT, al capdavant hi haurà la coordinadora general, Marta Pascal, i diputats al Congrés com Carles Campuzano, Jordi Xuclà o Ferran Bel i senadors, entre ells Josep Lluís Cleries. Per part del republicans, hi haurà també els diputats a Madrid Joan Tardà, Ester Capella o Teresa Jordà i també representants del Senat.

Llarena haurà de valorar si les circumstàncies per les quals va optar per deixar-los a la presó el passat 4 de desembre es mantenen o si bé algun element ha canviat i ja no hi ha risc de reiteració delictiva. Llavors, el jutge va argumentar que Forn, Sànchez, Cuixart i Junqueras s’havien de mantenir entre reixes perquè existia la possibilitat que, si sortien lliures, es poguessin reproduir-se “actes amb greus, immediates i irreparables conseqüències per a la comunitat”.

Per |2018-01-12T09:41:33+00:0010, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada