Any nou, millor planeta

La celebració religiosa de l’any nou és una de les més antigues que en tenim coneixement i es va començar a celebrar a Babilònia una capital que va néixer entre els rius Tigris i Eufrates sent avui el territori de l’Irak. Els seus habitants no tenien el calendari que avui coneixem i el seu cicle del temps era des de la plantació dels camps fins a la seva collita. La celebració la començava un sacerdot a primera hora del matí i feia una ofrena al brau Marduk que era el deu de l’agricultura, també li cantava una cançó demanant que l’any que començava tingues millors collites que el que deixaven enrere. Aquesta celebració s’ha anat actualitzant i avui la relacionem amb les aspiracions de cada persona i el desig especial de què es facin realitat. Es fan servir expressions com, que l’any nou sigui millor que el que ha acabat, que es compleixin tots els teus desitjos, que l’any nou et doni bona salut o que millori la teva economia, tot això després d’haver-nos menjat dotze grans de raïms cada un amb el toc de les campanades tal com marca la nostra tradició.

El més significatiu i alhora important és que les referències que fem en aquestes felicitacions són de caràcter econòmic, de salut i no fem cap referència al medi ambient vital per assolir el que li hem demanat al nou any, ja que sense ell tota la resta no existiria. Per això ens caldria acostumar-nos, ja que seria com un recordatori per les accions a fer durant el nou any, a incloure referències al medi ambient. Recordar que la terra no pertany a l’home,és aquest qui pertany a la terra i que cal no oblidar-ho, ja que el medi ambient és la víctima principal de tots els excessos comesos per l’home des de fa molts anys degut a la seva ambició de consumir i gaudir tot el que pugui i el més ràpid possible provocant la fi de molts ecosistemes i fent que moltes espècies s’extingeixin.

Tenir un bon any nou vol dir que des del dia 1 es comenci a treballar per mirar d’acabar amb la tala indiscriminada d’arbres, ja que l’eliminació de cada un d’ells no genera oxigen i no atrapa CO₂, fer un treball més exhaustiu en la gestió dels sota boscos talla’n matolls i males herbes evitant incendis innecessaris, reciclar tot el que fa referència als plàstics siguin d’un format o un altre a tots els pobles hi han punts de reciclatge, treballar per poder reemplaçar els combustibles fòssils per alternatives renovables seria un gran avenç en la lluita pel canvi climàtic entre d’altres. El medi ambient es troba al límit de la seva capacitat és per això que hi té d’haver una pressa de consciència pública, privada,individual i col·lectiva tan sols així tindrem resultats satisfactoris, si no ho fem l’espècie que s’anomena intel·ligent també desapareixerà. Ens devem a la natura i per això us desitgem un millor planeta i una convivència medi ambiental respectuosa per aquest nou any. Pensem-hi.

Per |2018-01-15T11:34:24+00:009, gener, 2018||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada