Els hotels de la Costa Daurada arribaran al 85% d’ocupació durant el pont

El sector turístic de la Costa Daurada preveu millorar els registres d’ocupació durant el Pont de la Puríssima, amb dades de fins al 85% als hotels i del 50% als apartaments. Segons el president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), Eduard Farriol, aquest aqüeducte festiu serà “bo” i millor que l’any passat, quan l’ocupació hotelera a la zona tot just va assolir el 50%. El sector atribueix aquest repunt al fet que el pont del 2016 “va ser molt fragmentat en caure els dies festius en dimarts i dijous”. Tot i això, cal tenir en compte que hi ha poca oferta de places disponibles en tots els tipus d’allotjaments perquè, com sol ser habitual per aquestes dates, hi ha establiments tancats. En aquest sentit, només obriran un de cada cinc hotels adherits a l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, mentre que els apartaments turístics oferiran tan sols 1.400 de les 23.000 places disponibles, amb una ocupació que es preveu que rondarà el 50%.

Els hotels que obriran a la Costa Daurada central -el 20% dels 87 que estan adherits a l’Associació Hotelera-, s’espera que arribin a un 85% d’ocupació del 6 al 10 de desembre, segons l’estimació realitzada pel sector. El president de l’entitat hotelera, Xavier Roig, ha subratllat la millora de les dades d’ocupació per la ubicació dels dies festius en dimecres i divendres. “Són dades més optimistes”, ha afirmat.

En declaracions a l’ACN, Roig ha detallat que la situació política no ha tingut afectació en les reserves, si bé cal tenir en compte que la majoria de visitants seran de la resta de Catalunya o persones que viuen “a poc més d’una hora de distància”. En general, el sector espera públic familiar i de proximitat, sobretot d’origen nacional i francès.

Bona ocupació al delta i nul·la a l’interior de les Terres de l’Ebre
Els establiments de turisme rural de les Terres de l’Ebre preveuen una ocupació mitjana del 50%. Només la zona del delta aconseguirà uns bons registres d’ocupació durant aquests dies festius, amb dades que se situaran entre el 80 i 90%, i que arribaran al 100% en alguns establiments. A les zones interiors de la plana i de muntanya, en canvi, l’ocupació serà pràcticament nul·la, segons ha afirmat a l’ACN el portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), Juanjo Bel.

El comportament de les reserves ha mantingut els patrons que es registren a l’estiu, en què els allotjaments del delta són els que s’omplen més ràpid de visitants, atrets principalment per l’atractiu natural de la zona. Bel ha considerat que la davallada sobtada de les temperatures no serà enguany un factor important, si bé la neu acapararà les reserves d’última hora. L’any passat, per exemple, el fred havia arribat abans i l’Ebre es va haver de conformar amb un 20% d’ocupació.

Per |2017-12-11T12:45:39+00:005, desembre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada