Deltebre preveu aprovar un pressupost que creix un 20% i supera els 17 MEUR

Aquest dimarts, l’Ajuntament de Deltebre, al Baix Ebre, portarà a aprovació al plenari el pressupost 2018, uns comptes que han augmentat un 20% respecte enguany i que ascendeix a 17.067.000 euros. Sense augmentar la pressió fiscal a la ciutadania, l’equip de govern proposa un pressupost “expansiu” amb el qual seguir assolint els objectius del mandat. Se seguirà prioritzant la millora de la imatge de poble, amb una partida de 6 milions d’euros, gairebé el doble que l’any anterior. Pel que fa a les inversions, destaca l’adequació del Complex Esportiu Municipal, amb una partida de gairebé 700.000 euros, l’acabament del Pavelló Fluvial, un centre d’exposicions i la tercera fase de les obres de Riumar.
Es pressuposten també una sèrie d’actuacions encaminades en la neteja del casc urbà, del manteniment de zones verdes, de la neteja de platges, la neteja de desaigües, així com també amb inversions com l’arranjament de diferents carrers, l’adequació de l’espai de Mobles Delta amb el projecte Colors del Delta, el soterrament de línies elèctriques, la construcció de la rotonda del carrer Girona, la finalització de l’enllumenat del Passeig del Riu i l’ampliació del cementiri, entre d’altres.

La partida de Polítiques Socials augmenta en més d’11.000 euros però una 130% en relació al pressupost del 2015. Se segueix apostant per les bases de Tributs Socials, que afavoreixen anualment a unes 300 famílies, les bases d’Urgència Social i per la Inserció Laboral. Per treballar en la cohesió social, es destina un 6% més de pressupost i està previst reforçar el teixit associatiu, el reforç a les polítiques de joventut, la creació d’una televisió digital i la primera edició del Piromusical de l’Ebre.

Una ràtio d’endeutament del 58%
L’equip de govern preveu un nou préstec de 650.000 euros sense que l’endeutament de l’Ajuntament de Deltebre segueixi disminuint. Es preveu que la ràtio se situï en el 58,22%, gairebé un 30% menys que fa tres anys i molt per sota del límit d’endeutament legal que és del 110%

Per |2017-12-11T12:24:27+00:005, desembre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada