Mor el músic i compositor Carles Santos als 77 anys d’edat

L’artista vinarossenc Carles Santos ha mort aquest dilluns, al 77 anys d’edat, per causes que no han transcendit. L’Ajuntament de Vinaròs, el seu municipi natal, ha comunicat el seu traspàs amb un comunicat on expressen un “profund dolor” per la mort de Santos. Santos va ser compositor i director musical però també va exercir altres disciplines artístiques com la fotografia i el cinema, la literatura i l’escultura. Entre el seu palmarès destaca el premi Nacional de Música de Ministeri de Cultura en la modalitat de composició, els premis Nacionals de Composició i teatre de Catalunya i el premi Ciutat de Barcelona a la Projecció Internacional. Santos també havia rebut la Creu de Sant Jordi i el Miquelet d’Honor de la Societat Coral El Micalet de València.
Carles Santos havia estat declarat fill predilecte de Vinaròs, on va nàixer el 1940 i on ha mort aquest dilluns al 77 anys. En un comunicat, el consistori de la capital del Baix Maestrat ha volgut recordar, a més de la seva “fecunda obra”, “l’home i amic vinarossenc que mai va deixar de costat als seus”. La corporació ha expressat el “més sentit condol” per als familiars i amics de Carles Santos i n’ha reconegut “en nom de tots els vinarossencs i vinarossenques” la trajectòria i personalitat de qui ha estat una “figura irrepetible”.
També a través de les xarxes socials, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lloat la carrera de Carles Santos i ha recordat que ha estat “un artista impressionant, un valencià universal i una persona compromesa amb la seua terra”.

Per la seva part, el conseller de Cultura, cessat pel govern espanyol, Lluís Puig, l’han definit com un “músic desacomplexat i creador que tantes coses ha aportat a la Fira Mediterrània i a la cultura popular en general”.

El MACBA el recordarà el 12 de desembre a la Nit Brossa 
Des del MACBA, han destacat que estaven “consternats per la mort de l’amic Carles Santos”. Ha anunciat que el 12 de desembre, la Nit Brossa, el MACBA el recordarà amb la projecció ‘La tempesta’ (2003) i ‘Visca el piano’ (2006). Mentre, l’editor Emili Rosales ha apuntat que amb Carles Santos, “se’n va un enorme creador”. El gestor cultural Àlex Susanna ha indicat que espera que l’esperit rebel, iconoclasta i creatiu de Santos “continuï ben viu: la seva obra ha estat una de les ràfegues d’aire fresc més brutals i estimulants de la cultura catalana d’aquests últims 50 anys. Personatge irrepetible, persona inoblidable”, ha afegit en una piulada.

Per |2017-12-11T09:47:10+00:004, desembre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.