Balfegó reclama la pujada de la quota de tonyina roja fins les 36 mil tones

L’empresa calera Balfegó reclama que la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlántica acordi la pujada de la quota de tonyina roja. Ho demanen en el marc de la reunió anual, una apujada de la quota de tonyina roja fins les 36.000 tones al Mediterrani i Atlàntic Est, cosa que que suposaria un augment del 57% del TAC (Total de Captures Admeses) per al 2020.

Segons el Grup Balfegó, esta demanda va d’acord amb les conclusions de l’evaluació de l’stock de tonyina roja, realitzada pel Comitè Científic (SCRS) d’este organisme. L’informe certificaria “un increment evident de l’stock” i que, per tant, no hi ha sobreexplotació. Amb este reclam Balfegó assegura que “apunta cap a la millora de l’accés als consumidors d’un producte pesquer sostenible, de gran valor gastronòmic i reconegut per les seues propietats nutricionals com aliment saludable”.

Segons Balfegó, la UE té capacitat i legitimitat per fer valer en ICCAT les recomanacions del Comitè Científic i aconseguir que l’increment gradual de la quota sigui més accentuat aquest primer any, fins a les 32.000 tones. Per a l’empresa, Europa està en condicions de vèncer les pressions que puguin exercir certs països, fins i tot de manera interposada a través d’organismes no governamentals, perquè les quotes no augmentin de manera tan decidida.

Per |2017-11-15T12:10:04+00:0014, novembre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada