Tortosa reduirà el 2018 el pagament d’interessos bancaris i augmentarà la inversió amb recursos propis

L’Ajuntament de Tortosa aprovarà el proper dilluns amb la celebració d’un ple extraordinari, el pressupost general de 2018. Amb uns comptes de 69,9 milions d’euros, un 0,82% més que enguany, l’alcalde Ferran Bel ha destacat la reducció prevista en pagaments d’interessos i passius financers, de gairebé 2 milions d’euros, que repercutirà en l’augment de les inversions, amb una partida prevista de 4,5 milions d’euros, dels quals, 1,6 milions de recursos propis del consistori. “És un rècord en aquest Ajuntament”, ha assenyalat Bel. També es tornarà a reduir un 1% la taxa d’escombraries –que acumula una baixada del 13% en 5 anys-, i es congelen altres impostos. El consistori tortosí repetirà amb els pressupostos participatius i augmenta fins als 200.000 euros la partida destinada, enfront els 150 mil de l’anterior edició. En concret, l’endeutament continua reduint-se, amb una previsió de situar-se en el 60,09%, o per sota, a finals de 2018, en unes ràtios “mai vistes” a l’Ajuntament de Tortosa.

Pel que fa a les inversions sumen inicialment 4,5 milions d’euros amb una xifra que Bel ha remarcat, l’1,6 milions d’euros de recursos propis que es podran destinar a aquesta partida. La major part d’aquest pressupost es destinarà a la nova piscina i el complex esportiu, amb 2.281.000 euros. També serà important la urbanització de l’espai públic de davant la Catedral, amb una partida inicial i aproximada de 350.000 euros que creixerà en base a subvencions i depenent del projecte escollit i la licitació del concurs per executar-lo. Es preveuen també accions al casc antic com la urbanització del carrer de la Mercè (40.000 euros), junt a la plaça dels Estudis i carrer Sant Felip Neri, on es construeix el nou edifici judicial de Tortosa.

Com l’any passat, amb la intenció de complir amb una política municipal descentralitzada, les aportacions a les EMD serà de 440.000 euros – que suposa un increment del 47% des de 2012-. També es repetirà, després de l’èxit de la primera edició, amb una partida de Pressupostos Participatius que aquest any comptarà amb 200.000, 50.000 més que aquest 2017. El funcionament serà exactament igual.

Pel que fa als ingressos es preveu tornar a rebaixar un 1% la taxa de les escombraries, acumulant una reducció del 13% en els últims cinc anys, i mantenir congelats la resta d’impostos taxes i preus públics. L’alcalde de Tortosa ha destacat que la recaptació segueix augmentat (un 2,77% de previsió) tot i aquesta política de congelar la pressió fiscal, gràcies a la millora de la gestió tributària, dels padrons i la inspecció, entre altres. “Es tracta de consolidar el lema de si paguem tots, tots paguem menys”, ha apuntat Ferran Bel. En els comptes de l’any que ve també es preveu augmentar les aportacions a entitats cíviques, els campus i menjadors escolars no lectius i es mantenen bonificacions socials a més de consolidar-se el Tiquet Fresc.

Per |2017-11-15T13:03:42+00:0013, novembre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada