Rajoy requereix a Puigdemont que aclareixi si ha declarat la independència

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha anunciat aquest dimecres que ha requerit formalment al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aclareixi el contingut de la seva compareixença al Parlament de Catalunya, i específicament si ha declarat la independència. Segons Rajoy, aquest requeriment és “previ a qualsevol de les mesures que el govern espanyol pot adoptar a l’empara de l’article 155 de la Constitució” i busca oferir “claredat i seguretat” sobre una qüestió de gran impotència. El president espanyol, però no ha volgut concretar el termini que ofereix al president de la Generalitat perquè respongui a aquest requeriment. Aquest extrem es podria confirmar aquesta tarda durant la compareixença del president espanyol al Congrés dels Diputats o bé dijous al matí, quan apareixerà publicat al BOE. En tot cas, el president espanyol ha advertit que de la resposta del president de la Generalitat en depenen els esdeveniments que han de tenir lloc “en els pròxims dies”. Segons fonts de La Moncloa, els líders del PSOE i de Cs estaven informats del que s’ha aprovat al Consell de Ministres.

Per |2017-10-13T13:25:15+00:0011, octubre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.