Quan l’idealisme va desaparèixer

Algunes vegades escoltant les emissores de radio, mirant la televisió o navegant per la xarxa, de cop i volta, sorgeix un anunci publicitari de qualsevol producte, marca o empresa. L’anunci no té cap  importància, segurament, ja fa molt de temps que el nostre cervell sap triar entre el blat i la palla. Però no sé sap perquè, aquella sintonia que acompanya a l’espot publicitari, aquella melodia tan peculiar et trasllada a uns temps passats, immemorables, alegres, plens de vida. Un petit somriure  emana d’entre els teus llavis. Sense cap motiu aparent, sembla que tornis a la teva joventut, a recordar aquells moments que res  importava i  res et molestava.

De sobte, et preguntes quina melodia és aquesta que ressona pel teu cervell? Però no ho saps. En aquest mateix instant, un cuc interior comença a moure’s per dins del teu cos, una inquietud no et deixa tranquil. Vols saber el nom d’aquella melodia que sense  voler t’ha enviat a aquell passat remot, on el sol brillava tots els dies i els problemes no existien. Llavors comença la recerca per trobar quin grup la cantava i com es deia aquella melodia, però la tasca no es fàcil ni ràpida. Després d’hores i dies de recerca  aconsegueixes l’objectiu. I aquell cuc interior que es movia en el teu interior  es transforma en papallona per sortí volant del teu cos amb  gran satisfacció.

Una d’aquestes cançons que un dia em va portar boig, per haver-la escoltat en un anunci publicitari d’una multinacional d’informàtica és l’anomenada: logical song, del grup britànic, Supertramp. Aquella banda de rock  feien pop progressiu per dir que feien un pop diferent als altres grups musicals.  La veritat és que Supertramp eren molt bons i en logical song aconseguiren la fama. Una cançó per recordar, per estar alegres i sobretot  per pensar que va hi haure un dia que érem molt innocents, mentre l’idealisme impregnava la nostra manera de ser.

 

 

Batiste Forcadell

Des de la Republicà dels Alfacs

Per | 2017-10-09T09:12:02+00:00 9, octubre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari