Prop de 50 alumnes aprendran enguany música d’arrel a Tortosa

Prop de 50 alumnes adults aprendran enguany música d’arrel a Tortosa a partir del pròxim més d’octubre amb l’inici del curs 2017/18 de l’Aula de Músiques de la Terra. Impulsat per la Casa de la Jota, aquest projecte formatiu ofereix la possibilitat d’estudiar guitarra, guitarró, instruments de pua, acordió diatònic, cant popular, dolçaina, tarota, gralla, percussió tradicional i altres assignatures teòriques i de context en l’aprenentatge de la música popular. L’equip de mestres està integrat per músics amb experiència reconeguda tant a les aules com als escenaris d’aquests gèneres musicals: Cati Plana, Jordi Fusté, Pau Puig, Arturo Gaya, Sergi Trenzano, Joan Cuscó, Sergi Molina; tots ells porten treballant en aquest projecte des dels seus inicis.

Segons Arturo Gaya, coordinador pedagògic de l’activitat, es tracta no només d’ensenyar uns instruments i un repertori sinó també els mecanismes de transmissió gràcies als quals aquesta música ha arribat fins a nosaltres: “L’escolta, la memorització, la imitació, la intuïció, el coneixement de la funció social i l’entorn… tots aquests valors han estat molt importants en la transmissió de la música tradicional i popular. És evident que avui tenim molts més mitjans per a aprendre música i la gràcia està en posar-los tots a l’abast de l’alumnat”.

L’Aula de Músiques de la Terra va començar la seua activitat a les Terres de l’Ebre l’any 1998, aleshores sota el paraigua de l’AMTP (Aula de Música Tradicional i Popular) que impulsava el Departament de Cultura de la Generalitat. Des del 2013 s’organitza de manera autònoma, compta amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa, centra les seues activitats a la Casa de la Música (seu de l’Escola Municipal de Música) i continua rebent l’ajut de la institució catalana. També organitza el Jotacampus, que és l’Escola d’Estiu de l’Aula de Músiques de la Terra. Els cursos comencen el pròxim mes d’octubre i el període de matriculació finalitza el pròxim 15 de setembre.

Per |2017-09-14T16:23:45+00:0013, setembre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.