USTEC-STEs a les Terres de l’Ebre exigeix un pressupost expansiu per al 2018

Aquest dimarts 12 de setembre s’han iniciat les classes amb l’anunci de l’augment de docents al territori. A les Terres de l’Ebre en seran 134 professors més per al curs 2017-2018. Tot i que el sindicat d’ensenyament d’USTEC-STEs ha valorat positivament la mesura, també han exposat que “no ha estat fruit de la voluntat de l’Administració sinó de la pressió sindical, qui ha aconseguit aquests guanys”. Tot i això apunten que és una dada insuficient per tornar a la situació del curs 2009-2010. La reversió de les retallades amb l’augment de professorat ha estat causat, segons el sindicat, per l’acord que es va formalitzar a finals de gener amb el govern. “En aquest acord es va aconseguir recuperar una hora lectiva, que ha permès augmentar el nombre de docents, i deixar sobre la taula la negociació de la segona hora lectiva” ha explicat un dels portaveus del sindicat a les Terres de l’Ebre, Veremundo Garcia. Tot i això el sindicat no creu que el pressupost s’adeqüi al creixement de docents. Per això exigeixen al govern “responsabilitat per traduir el creixement en un pressupost expansiu de cara al 2018”.

El sindicat també reclama que la inversió en esenyament comenci a acostar-se al 6% del PIB que reclama la Llei d’Educació a Catalunya, és a dir, tres vegades més que la despesa actual. USTEC-STEs també denuncia els acomiadaments de cada curs dels docents que estan de baixa, i que hagi deixat sense nomenament docents que estan gaudint permís de maternitat o de baixa, ja que sense constar com a treballadors de la Generalitat, deixen de cobrar l’ajuda de mare treballadora.

Finalment a les Terres de l’Ebre exigeixen al departament saber les xifres de ràtios per centres al territori. “Fins ara només ens donen la mitjana i argumenten que està millor que a la resta de Catalunya” ha manifestat un altre portaveu, Marc Martínez, qui lamenta que “sense les dades no podem donar resultats concloents”.

Per |2017-09-14T11:11:19+00:0012, setembre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.