Els italians i els rapitencs s’han repartit les primeres classificacions al campionat internacional de morra

Un centenar de jugadors de morra d’arreu de la Mediterrània han participat del 8 al 10 de setembre a la Ràpita en el quinzè Murramundo, la Trobada Internacional de Jugadors de Morra del Mediterrani. La cita ha comptat amb participants provinents de Sicília, Sardenya, Còrsega, Croàcia, Eslovènia, la Vall d’Aosta, el nord d’Occitània i el Comtat de Niça, així com del País Valencià, Aragó i Catalunya. Tots aquests visitants han pogut gaudir d’un programa d’activitats d’oci com una sortida turística al Delta de l’Ebre o el concert de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, per complementar la seua estada durant tres dies a la Ràpita.

El campionat es va inaugurar dissabte al matí en un acte institucional a l’Auditori Municipal Sixto Mir, que va estar presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat, Lluís Puig; l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós; i el president de la Federació Catalana de Joc Tradicional, Victor Baroja. En l’acte es va fer la presentació de l’App “Samurra”, i de l’aplicació web creada pel rapitenc Joan Pons per jugar a la morra via on line.

D’altra banda, les partides de morra que donarien inici al campionat van començar el mateix dia a mitja tarda i es van allargar fins passada la matinada de diumenge. En total, més de 10 hores de morra en directe, que, segons Rafa Balagué, membre de Morràpita i regidor de Joventut i Identitat, “han servit no només per apropar aquest joc mil·lenari al públic en general, sinó també per crear vincles entre els països del Mediterrani on s’ha conservat la morra”. Pel que fa a les classificacions, han estat la parella formada per Vidi i Carlin, provinents de la Vall d’Aosta, els campions de la competició; seguits, en segon lloc, per Catal i Pollo, de la Ràpita; els italians Jeantet i Truc van quedar tercers; mentre que els rapitencs Pepe i Maian es van classificar en quart lloc. La morra ha estat inclosa recentment dins l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de les Terres de l’Ebre.

Per |2017-09-14T11:46:33+00:0012, setembre, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.