Tortosa pren el relleu dels World Sports Games a Riga amb el repte d’augmentar els participants

Riga, a Letònia, ha donat per acabats, aquest dissabte al vespre, els World Sports Games on han participat més de 4.000 esportistes, una trentena de Catalunya i les Terres de l’Ebre. El darrer gest del comitè organitzador en l’acte de cloenda, que s’ha celebrat al centre Paladium, de Riga ha estat el lliurament de la bandera dels jocs a l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el president dels Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo. Bel ha assumit el compromís d’augmentar el nombre de participants en l’edició 2019 dels jocs a Tortosa, oferir un programa complementari d’oci i turisme als esportistes i mantenir l’excel·lent nivell d’acollida que els ha ofert la capital letona. La feina acaba de començar i “dos anys es fan curts”, ha apuntat l’alcalde.

Les aspiracions de les Terres de l’Ebre com a seu dels WSG són altes. En primer lloc, la fita més important serà doblar el nombre de participants de Riga (que han estat més de 4.000). “Segurament la nostra ubicació ens ho permetrà”, ha assenyalat l’alcalde. Bel també ha avançat que es treballarà per oferir als participants “programes complementaris a l’activitat esportiva”, relacionats sobretot amb l’oci i el turisme. “Tenim molt de camp a recórrer però, en canvi, pel que fa a l’atenció als esportistes el nivell que ens deixen és molt alt i s’ha de mantenir”, s’ha compromès.

Els esportistes Toni Jiménez (atletismes), Eric Castell (natació) i Pol Garcia (bàsquet) han valorat a l’ACN la seva experiència als WSG de Riga, tots ells amb bona nota per a l’organització letona. Tot i que ha faltat promoció per augmentar la presència de públic en les competicions, els esportistes s’han mostrat satisfets amb la relació que s’ha establert entre tots els participants.

Com ha remarcat el nadador Eric Castell, la bona entesa entre els esportistes de tots les països ha estat la tònica als WSG de Riga, amb només algunes excepcions derivades de conflictes polítics o bèl·lics que, malauradament, acaben esquitxant també competicions popular com aquesta.

Justament, Eric Castell és un dels medallistes catalans amb dos plates en les modalitats de natació de 200 metres esquena i 200 metres estils. També la nedadora Carme Valls marxa amb dues medalles, la de plata en els 100 metres esquena i la de bronze en 200 metres esquena. Finalment, en atletisme, la medalla de bronze en els 3.000 metres obstacles ha estat per a Gerard Monteverde. També l’equip de bàsquet o els participants de tenis taula han arribat a avançats nivells de competició, quedant-se a les portes de les semifinals.

Per | 2017-06-23T17:00:40+00:00 19, juny, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari