Més de 250 persones participen en un judici popular del Castor

Més de 250 persones han participat en el judici popular pel Projecte Castor que ha impulsat l’Obserbatori del Deute i la Globalitzacio (ODG) per reflexionar al voltant d’aquest cas i incidir en la justícia ordinària per revertir l’actual situació de pagament de “deute il·legítim i exigir responsabilitats sobre el desastre”. Així ho han explicat els organitzadors de la sessió, que ha tingut lloc al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona. També ha servit per denunciar que el judici ordinari d’aquest cas porta des de 2014 aturat i que “no s’estan atenent les demandes de justícia de la ciutadania”. Entre els participants en la jornada d’aquest dissabte han destacat l’exdiputat i periodista David Fernández o diversos membres de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres de la Sènia.

Malgrat que fa deu anys que va iniciar-se el conflicte al voltant del projecte Castor, les ferides continuen molt obertes i el procés judicial no s’ha resolt. Així ho ha assegurat Blanca Vallès, membre de l’Observatori del Deute i la Globalització (ODG), que ha indicat que el judici popular d’aquest dissabte s’emmarca en una estratègia global de la societat civil que vol fer reflexionar sobre aquesta polèmica. “No hi haurà una vinculació directa entre el veredicte d’aquesta sessió i la justícia ordinària però si podrem obrir un període de reflexió per poder anar als organismes competents i evitar que puguin tornar a haver tractes com el que es va produir en aquell cas”, afirma Vallès.

En aquest sentit indica que l’objectiu és “poder incidir perquè aquesta mena de cassos corruptes no es tornin a reproduir i per evitar que les constructores com ACS de Florentino Pérez puguin reproduir aquest mateix model”, comenta. La portaveu de l’entitat afegeix que aquesta mena de models no tenen garanties i generen un impacte social i econòmic que no és bo per la societat. En aquesta línia assegura que seguiran treballant per revertir la situació de “deute il·lícit” que tots els ciutadans de l’Estat estan pagant per indemnitzar amb 1.700 MEUR a la constructora de Pérez. ODG ha calculat que la ciutadania haurà pagat més de 3.420 MEUR en 30 anys si se sumen els interessos

Per | 2017-06-20T15:20:14+00:00 19, juny, 2017||0 Comentaris

Deixeu un comentari