Salut i bons aliments

16/11/2019

NUTRIENTS ESSENCIALS: MACRO I MICRONUTRIENTS

Els anomenats nutrients essencials son aquells que es consideren imprescindibles per al cos humà, ja que l’organisme no els pot sintetitzar per si mateix. Son substàncies que necessàriament s’han d’obtenir dels aliments de la dieta.

Entre els nutrients essencials per a les persones s’inclouen: els àcids grassos essencials (com per exemple, el linoleic i el linolènic), els 8 aminoàcids essencials, totes les vitamines, 20 minerals i l’aigua.

VERITAT o FALS

Calen ‘superaliments’ a la dieta.

FALS. En els últims temps ha aparegut un corrent en el món de la nutrició que anomena superaliments aquells aliments amb un valor nutricional molt alt encara que se n’ingereixi una quantitat petita.

LA XIFRA

De les 32 dents que tenint, un 62% -és a dir, 20 dents que són els molars i premolars- estan destinats a moldre els aliments, com és el cas dels llegums i els cereals…

QUÈ ÉS?

Què és l’acrilamida? L’acrilamida és un compost químic que es fabrica de forma industrial. Però l’acrilamida també es genera de forma completament natural quan reaccionen els sucres i els aminoàcids presents en els aliments rics en midó.

L’ALIMENT

La carxofa. Un 80% i escaig de la carxofa és aigua, un 3% són hidrats de carboni i una quantitat insignificant són greixos. Proporciona molt poques calories (unes 25 kilocalories per cada 100 grams d’aliment)…

HISTÒRIES DEL CAFÈ (HOMATIC VENDING)

A Europa el cafè va arribar cap al segle XVII i en un primer moment aquesta beguda va ser condemnada pels metges.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Et pot interessar...

Close
Close