Salut i bons aliments

07/09/2019

FUNCIÓ, VALOR NUTRITIU I TAULES DE COMPOSICIÓ DELS ALIMENTS

Els aliments en els éssers humans tenen principalment dues funcions, la fisiològica i la sociocultural. El valor nutritiu dels aliments representa la quantitat de nutrients -és a dir, hidrats de carboni, greixos, proteïnes, vitamines i minerals- que aporten els aliments a l’organisme quan són consumits. El valor nutritiu és diferent a cada grup d’aliments, el valor nutritiu se sol expressar per cada 100 grams d’aliment.

Les taules de composició d’aliments consisteixen en una llista d’aliments seleccionats acuradament i que contenen dades sobre el contingut en nutrients específics.

VERITAT o FALS

El pa integral engreixa menys que el pa blanc.

FALS. No existeix cap aliment que tingui la propietat intrínseca d’aprimar o d’engreixar.

QUÈ ÉS?

Què és una caloria? El nombre de calories serveix per a saber el valor energètic d’un aliment o un menjar. Les calories són un element indispensable a l’hora de fer una dieta per perdre pes.

L’ALIMENT

Avui: la sardina. Des del punt de vista nutricional la sardina destaca per un alt contingut en greixos; té entre un 5 i un 6% de greix.

LA XIFRA

L’hortalissa més rica en nutrients són els espinacs.

HISTÒRIES DEL CAFÈ (HOMATIC VENDING)

Hi ha clars indicis que el cafè prové d’Àfrica, a prop de les muntanyes d’Abissínia, l’actual Etiòpia, on creixia de forma silvestre.

Tags
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Et pot interessar...

Close
Close